Valevni
Aftur

Nina Dahl

Jeg hedder Nina Dahl, jeg er 66 år og førtidspensionist
Jeg er gift og har 5 voksne børn.

Jeg stiller op for Sambandsflokkin, du kan følge mig på min facebookside: Nina Dahl, hvor jeg frem til valget, vil skrive om mine mål, og hvad jeg vil arbejde for.

Jeg flyttede til Færøerne i 1987 sammen med min mand, så størstedelen af mit liv har jeg boet her.

Jeg har sejlet som kok, arbejdet som køkkenleder i FK Hoyvik, været hos slagteren hos Poul Hansen og arbejdet som køkkenhjælper i køkkenet på Landssygehuset
I 2009 stoppede jeg i mit gamle arbejde og tog en uddannelse som socialrådgiver, jeg nåede kun at arbejde som socialrådgiver i nogen få år, så blev jeg stoppet af en hjerneblødning. Jeg kender altså det sociale system fra begge sider af skranken, og det er socialpolitikken der optager mig -

Her er mine mærkesager: 

1.Et rummeligt arbejdsmarked

Et rummeligt og inkluderende arbejdsmarked. Alt for mange menneker med fysisk, psykisk og mentalt handicap står uden for arbejdsmarkedet. Der er behov for mere inkluderende arbejdspladser. Mentorordningerne skal udbygges, og offentlige arbejdspladser skal forpligtes til at modtage mennesker med fysisk, psykisk og mentalt handicap.

 

2. Ansættelse af en socialrådgiver med kontor og faste træffetider på Landssygehuset

Mange patienter og deres pårørende oplever under sygdomsforløb og ved udskrivelse fra sygehuset, at der ikke er lavet en handleplan for det videre forløb. De føler sig fanget i et system, de ikke kan gemmenskue.

 

3. Grundbeløbet i folkepensionen skal op.

Når de faste udgifter, husleje, varme og lys er betalt, så er der kun et lille beløb tilbage til mad og det, som hører et normalt liv til. Mange folkepensionister har et godt liv, især dem, der efter et langt arbejdsliv har en pension fra deres arbejdsliv. Har du kun foilkepensionen at leve af, så må du suge på labben.

 

4. Det er bedre at forebygge end at helbrede

Livsstilssygdomme sluger en stadig større del af hospitalsbudgettet. Der skal mere fokus på folkesundhed. Manglende motion, kost, alkohol og cigaretter, er noget af det, der er med til at skabe livstilssygdomme, som bliver behandlingskrævende. Fólkaheilsuráðið skal have øgede midler til oplysning og forebyggelse af livstilssygdomme.